SAPANCA

Ne zamandır şöyle bir hafta sonunu ayarlayalım da Sapanca’ya gidip 1-2 gece orada kalalım diyorduk. İnternette araştırmalara başladık ve Airbnb’de Sapanca Villa Natura ile karşılaştık. Evin fotoğraflarında baktığımız anda bir heyecan kapladı içimizi resmen. Yerin işletmecisi Mümtaz Bey ile telefonda konuştuk, evimizi seçtik ve günleri saymaya başladık. Geçtiğimiz Cumartesi sabahı yola çıktık ve yaklaşık bir buçuk saat sonra Sapanca’daydık. Mümtaz Bey bizi karşıladı, alışverişimizi yaptık ve beraber eve doğru yol aldık. Villa Natura, özel bir arazide konumlanmış ikisi iki yatak odalı ve biri dört yatak odalı toplam 3 villadan oluşuyor. Biz yedi kişi olduğumuz için dört yatak odalı villayı seçtik. Evde ilk dikkatimizi çeken şey tertemiz olmasıydı. Tüm çarşaf, yastık ve havlular mis gibi kokuyordu. İhtiyacınız olan her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş, tek yapmanız gereken yiyecek ve içeceğinizi almak. Kış günü gittiğimiz için çantamı hazırlarken ayı postu tarzı neyim varsa yanıma aldım ve hiçbirine ihityacım kalmadı. Ev bizim için sıcacık hale getirilmişti. Her odada ısıtıcı bulunuyor ve iki salon da şömineye sahip. Pencerenizden baktığınızda  ise gördüğünüz tek şey yeşillik. Havuza karşı verandanızda oturup, temiz havayı içinize çekerken kuşların sesi size eşlik ediyor. Yorucu İstanbul hayatından uzaklaşmak isteyenler için birebir Villa Natura. Eğer, aklınızda böyle bir yere gitme düşüncesi varsa size gözüm kapalı bu muhteşem yeri öneririm. Ben bir sonraki ziyaretimi planlamaya başladım bile! :)

Not: Bize göstermiş olduğu ilgi ve yardımlarından dolayı Mümtaz Bey’e teşekkürler.









3 comments

  1. Kısa bir kaçamak ve keyif için harika olmuyor muu? :)

    Biz de geçen sene benzer şekilde Sapanca Kırkpınar'da bir villa kiralayıp 8 arkadaş gitmiş ve inanılmaz keyif almıştık. Hatta şu sıralar da yeniden gitmeye karar verdik, Şubat sonu için yeni bir plan yapıyoruz :)

    Fotoğraflardaki evi de çok merak ettim, burası daha yükseklerde görünüyor. Belki bu sefer de bunda kalabiliriz, benim için güzel fikir oldu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba Elif,
      Bu ev biraz tepede evet ama arabayla 5-10 dakikada çıkılıyor. Bence başka ev aramayın. Tertemiz ve sıcacık bir yer. Çok memnun kalacağınıza eminim. Ev ile ilgili soruların olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım. Biz de Mart gibi yeniden gitmeyi düşünüyoruz:) Keyifli yolculuklar şimdiden!

      Delete
  2. Çok teşekkürler İpek, güzel bir tavsiye oldu! Gidişimiz şimdilik ertelendi ama eninde sonunda gideceğiz. :)
    Hatta bahara doğru olması daha da iyi olacak. Size de iyi keyifler! :)

    ReplyDelete

Back to Top