Soppy


Küçüklüğünde "Şıpsevdi" sakızlarından çıkan kağıtları biriktiren bir nesil olarak içimizi eriten aşk dolu hikayelere hep tebessüm ettik. En azından ben. Bugün de sizlere uzun zamandır çıkmasını dört gözle beklediğim Philippa Rice'a ait grafik roman Soppy'den bahsedeceğim. Soppy; siyah ve kırmızı renklerini kullanarak oluşturduğu çizimleriyle, Philippa Rice 'ın Nottingham'da birlikte yaşadığı illüstratör erkek arkadaşı Luke Pearson ile günlük hayatlarından anlara dokunduğu şirin mi şirin bir kitap. Kitabın arka kapağında şöyle yazıyor; " Gerçek aşk her zaman büyük romantik jestlerden ibaret değildir. Kimi zaman; beraber televizyon izlediğiniz ve yorganınızı paylaştığınız çayı soğuyan kişiyle aynı duyguları paylaşmak ya da eşinizin eve tekrar pizza söylemesine müsaade etmektir. İki insan beraber eve çıktığında kısa zamanda küçük şeylerin ne kadar büyük önem taşıdığı ortaya çıkar. Hayatın önemsiz görünen anları sevdiğiniz bir kişinin eşliğinde anlamlı hale gelir."
---
I'm part of  a generation who collected all the lovely written papers that came out of the gums called "Sipsevdi" in their childhood, That's why we have a soft spot for love stories that melt our hearts. Well, at least I do. In this post, I'll talk about Philippa Rice's graphic novel, Soppy, that I've been waiting for impatiently. In this beautifully illustrated 2-color black & red comic, Philippa Rice portrays all the real-life moments that she shares with her illustrator boyfriend Luke Pearson. On the blurb of the book it says: "Sometimes it's about sympathizing with someone whose tea has gone cold, watching TV and sharing a quilt, or allowing your partner to order take-away pizza again. When two people move in together, it soon becomes apparent that the little things mean an awful lot. The throwaway moments in life become meaningful when you spend them in the company or someone you love."


Soppy ile tanışmam Tumblr sayesinde olmuştu. Sürekli kitabın içinde de yer alan resimlerin paylaşımlarına denk geliyordum. Sonra biraz araştırıp ettim ve Philippa Rice'ın sıkı takipçilerinden biri olup çıktım. Kız kardeşiyle yaşadıklarını anlattığı Sister BFFs adlı mini grafik romanı da okunacaklar listemde. 
---
I knew about Soppy because of Tumblr. I was constantly coming across with illustrations from the comic that people shared. Then, I did a little research and soon I was a fan of Philippa Rice. Her mini comic called Sister BFFs is already on my "must-read" list.


Soppy, kahvenizi yudumlarken güzel vakit geçirmek için okuyabileceğiniz ideal bir grafik roman. Hele bir de dışarıda kar yağıyorsa...
---
If you want to have a great time, Soppy is an ideal book to read while you have a cup of coffee. Especially, when it's snowing... 


Bu buram buram aşk kokan yazıyı burada sonlandırıyorum. Günlük "romantiklik" dozunu  biraz kaçırmış olabilirim. Ancak, "yetmeeez, biraz daha!" diyorsanız hemen bookdepository'e uğrayıp Soppy'i sipariş edebilirsiniz. 
---
Ok, I'm ending this post now. I may have gone over the daily-romance limit. But, if you say "it's not enough, a bit more please", then you should head to bookdepository and order Soppy


Philippa Rice'ı nerelerde bulabilirsiniz? / Where can you find Philippa Rice?

3 comments

  1. Teşekkürler yazınız ve verdiğiniz satın alma linki için

    ReplyDelete
  2. Merhaba İpek :) Eşime aldığım hediyeyi paketlerken üzerine yapıştırmak için Pinterest'ten bizi anlatan bir görsel arıyordum. Ve bu (ismini şimdi öğrendiğim) Soppy'lerden diş fırçalayan hallerini bulmuştum bayılarak print alıp hediyeye yapıştırmıştım. Bilmiyordum kaynağını bile. Şu an bunun bir kitap oluşuna ve onlarca çizime bayıldım. En kısa zamanda almak lazım. Benim için anlamı büyük :) Ayrıca bloguna bayıldım, bu Google+ grubu ne güzel şeylere vesile oldu :) Görüşmek üzere!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba Merve,
      Yorumun için çok teşekkür ederim, nasıl mutlu oldum:) Ben de artık senin bir takipçinim!;)
      Görüşmek üzere!

      Delete

Back to Top