Cilt Bakım Rutinim


Günlük cilt bakım rutinimde kullandığım ürünlere geçmeden önce önce sizlere cildim hakkında kısa bir bilgi vereyim. Karma, nemsiz ve hassas bir cilt yapısına sahibim. Zaman zaman makyajımın uzun süre yüzümde kalmasıyla ortaya çıkabilen ufak sivilceler dışında sivilce problemi yaşamıyorum. Son birkaç aydır özellikle burnumun etrafında ve yanaklarımda kılcal damar çatlamalarının gözüme çarpması ve karma ciltler için kullandığım yüz temizleme ürünlerinin cildimi iyice kurutması üzerine cilt bakımımda değişikliğe gitme kararı aldım. Bu arada bazı alışkanlıklarımı da değiştirdim. Bir aydır bu rutini uyguluyorum ve sonuçtan çok memnun kaldım.
Makyajımı çıkarırken kullandığım ürün (rutinim arasında değişmeyen iki üründen biri) su niyetine tükettiğim Bioderma Sensibio H20. Waterproof maskaralar kullanmadığım için göz ve ten makyajımı sadece bu ürünle rahatça çıkarabiliyorum. Duşa girecek ve öncesinde makyajımı çıkarmaya üşeniyorsam Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter yanıma alıyorum. Tereyağı kıvamındaki bu üründen bir miktar alıp, tüm cildime masaj yaparak uyguladıktan sonra ılık su ile temizliyorum. Rimel dahil tüm makyajınızı hiçbir kalıntı bırakmadan çıkarıyor.
Eskiden sahip olduğum kötü bir alışkanlık makyajımı bu ürünler ile çıkardıktan sonra yüz temizleyicisi kullanmamamdı. Tam bir üşengeçlikti benimkisi, fakat dersimi aldım. Artık, makyajımı çıkarır çıkarmaz cildimi Bioderma Sensibio Mild Cleansing Foaming Gel ile yıkıyorum. Her ne kadar foaming dese de foşur foşur köpüren bir yapısı yok. Bu yüzden cildimi hırpalamadan nazikçe temizliyor ve sonrasında herhangi bir gerilme hissi bırakmıyor.
Yine önceleri cilt bakımımda ihmal ettiğim bir adım varsa o da tonik uygulamaktı. Gözeneklerimin patır patır çoğalmaya başladığını görünce hemen tonik arayışına girdim. Hakkında hep olumlu yorumlar okuduğum Clinique Mild Clarifying Lotion'da karar kıldım. Bu ürün alkol içermiyor. Cildinizi ölü deriden arındırma özelliği bulunuyor, fakat bunu ona zarar vermeden gerçekleştiriyor. Bu nedenle, hassas ciltler için ideal bir tonik diyebilirim. En önemli içeriği ise, gözenekler ile savaşan Salisilik asit. Bu toniği asla var olan gözeneklerimi yok edeceği hayali ile almadım. Caroline Hirons'ın dediği gibi gözenekler kapı değildir; açılıp kapanmazlar. Bu nedenle, sahip olduklarınızı bağrınıza basıp, yenilerinin oluşmasını engellemek için önlem almanız gerekiyor.
Gelelim nemlendiriciye. Aslında kuru bir cildim yok, fakat elastikiyetiğini kaybetmiş nemsiz bir cildim var. Bugüne kadar nemlendiriciler ile aram pek iyi olmadı. Çünkü, ya yeteri kadar nemlendirmiyor ya da cildimde küçük küçük sivilceler yapıyorlardı. İnternette yaptığım uzun araştırmalar sonucu Bioderma Hydrabio Perfecteur'ı buldum. Bu krem, nemsiz ve hassas ciltler için üretilmiş; üstelik SPF 30'a sahip. Yani, benim için biçilmiş bir kaftan. Cildimi yumuşacık yapıyor ve gün boyu nemlendirme sağlıyor. Hiçbir sivilce ya da hassasiyet sorunu yaşatmadı. Makyajdan önce uygulamak için de gayet başarılı bir ürün.
Bu ürünlere ek olarak bir de haftada iki kez uyguladığım maskem Kiehls Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque var. Bu ürünü alalı yaklaşık bir sene olmuştur herhalde ve daha kutunun yarısındayım. Genellikle duştan sonra yüzüme ince bir tabaka halinde sürüp 15 dakika bekledikten sonra ıslak ve ılık bir havlu ile temizliyorum. Cildimi temizlediğini ve gözeneklerimi kısa bir süreliğine küçülttüğünü görebiliyorum, fakat bitince yeniden alır mıyım? Hayır, çünkü çok etkili bir ürün olduğunu düşünmüyorum. Siyah noktaları ve gözenekleri derinlemesine temizlediğini söyleyemem. Aklımda birkaç maske var denemek istediğim. Bu ürün bitince onlara şans vereceğim.
Şu anda rutinimde eksik olanlar; serum, gece kremi ve göz altı kremi. Kullanıp memnun kaldığınız ve bana önerebileceğiniz ürünler varsa yorum olarak bırakabilirsiniz.

1 comment

  1. Teşekkür ederim! O berraklığı yakalamaya çalışırken öyle pozlara giriyorum ki, karşı apartmandakilerden deli muamelesi görmeme ramak kaldı:D Fakat, böyle yorumlar almak her şeye değer.

    ReplyDelete

Back to Top