Yaz için Gündüz & Gece Nemlendiricileri / Day & Night Moisturizers for Summer



Hayat nemlendirici sürmek için çok kısa! Yaklaşık 2 sene öncesine kadar düşüncem bu yöndeydi. Hele gece yatmadan yüzüme krem sürmek mi? Sen makyajımı çıkardığıma dua et modundaydım. Ancak, 20'li yaşlarınızın ortasına geldiğinizde nemlendirici sürmenin cilt bakımında ne kadar önemli bir adım olduğunu anlamaya başlayıp "keşke"leri sıralamaya başlıyorsunuz. Yüzünüzde beliren ufak bir çizgi ya da güneşin neden olduğu lekeler sonrası bir bakmışsınız Google'da "en iyi nemlendiriciler" yazıp fellik fellik arıyorsunuz. Kışı atlattık, şimdi sıra cildimizi güneşten korumaya geldi.
Uzun bir süre kullanıp memnun kaldığım ve hala kullanmakta olduğum iki üründen bahsedeceğim sizlere. İlki Vichy Capital Soleil SPF 50. Kendisi ile tanışmam geçen yaz Turuncu Kasa'da güneş kremi ararken karşılaştığım bir kofre set ile oldu. Bu kremin birkaç çeşidi var, ancak ben özellikle parlama ve beyazlık yapmaması için Emulsion anti-brilliance / Mattifying face fluid olanını tercih ettim. Karmadan yağlıya dönük hassas ciltler için ideal bir krem. Vadettiği her şeyi gerçekten yerine getiriyor. Güneş kremleri ciltte yarattıkları parlama ve yer yer beyazlıklar ile ünlüdür. Vichy bu sorunların üzerinde iyice durmuş olmalı ki böyle bir krem yaratmış. Ben sabah makyajımı yapmadan önce uyguluyorum bu kremi ve ne bir ağırlık ne de bir parlama yaşamıyorum. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Diğer bir ürün ise kışın gece gündüz kullanıp, şimdilerde sadece gece uyguladığım Kiehls Ultra Facial Cream. Kiehls'ın Top 10 listesinde ilk sıralarda kendisi. İlk tecrübem pek hoş olmamıştı açıkçası. Yüzümde ne olduğu belirsiz küçük kırmızı kabarcıklar meydana gelmişti. Bir süre kullanmayı bıraktım. Sonra öğrendim ki Kiehls ürünlerinde karşılaşılan bir özellikmiş bu. Cildin alışma evresiymiş. Gerçekten de kullanmaya devam ettikçe kırmızılıklar yok oldu. Bu arada benim yüzüm oldukça hassas, siz aynı şeyleri yaşamayabilirsiniz bile. Sonuç olarak nemlendirme açısından çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. Gece yüzümü temizledikten sonra uyguluyorum ve sabah kalktığımda cildim yumuşacık oluyor.
Eğer bu ürünleri kullandıysanız ya da kullanıp memnun kaldığınız başka ürünler varsa görüşlerinizi yorumlar bölümüne yazabilirsiniz:)
---
Life is too short to apply moisturizers. That's what I was thinking almost two years ago. And also, night creams before bedtime? Taking off my makeup was enough for me. But, when you are in your mid 20s, you realize how important it is to apply moisturizers in your skin care routine and you start to say "coulda, woulda, shoulda". When you see the signs of wrinkles on your forehead and sunspots, you find yourself searching for the best mouisturizers on Google. We've survived the winter, now it's time to protect our skin for the sun.
I'm going to talk about two products that I've tried and loved. The first one is Vichy Capital Soleil SPF 50. The first time I tried this one was last year. There are a couple of kinds of this cream, but I chose the Emulsion anti-brilliance / Mattifying face fluid one. It's perfect for combination to oily skins. Sun creams are famous for being heavy and leaving that weird white bits on your skin. This fella is genious for that. It doesn't cause any of those problems. Generally I apply it before doing my makeup and love the result. I strongly advice you to try it!.
The second product is Kiehls Ultra Facial Cream which I've used day and night, but nowadays I'm using it only at night. It's one of the best-sellers of Kiehls. Actually, my first experience with this cream isn't that good. It caused some little red spots on my skin and I stopped using it. But then I heard that it's common with Kiehls products. It means that your skin is getting used to it. So again I started using it and that spots are gone now. Also, I have a sensitive skin so you may not even experience the same stuff. I apply this cream after cleansing my face at night and when I wake up in the morning my skin feels very smooth.
If you also have tried these products or you have some other favourites, then please leave your comments:)

No comments

Back to Top