Fjällräven Kånken


Uzun zamandır istediğim Kånken'i sonunda aldım! Hem de inanamadığım kadar kolay oldu. Alışveriş sürecinden önce size biraz bu çantanın tarihinden bahsetmek istiyorum.
1970'lerin sonunda istatistiklere göre İsveç halkının yüzde sekseninin sırt ağrısından muzdarip olduğu ve bu durumun özellikle genç yaş gruplarında yaşandığı ortaya çıkıyor. O sırada kol çantaları çok popüler olmasına rağmen, uzmanlar okul kitaplarının yükünün iki omuza paylaştırılmasının sırt ağrılarını büyük ölçüde azaltacağına inanıyor. Bunun üzerine Åke Nordin (Fjällräven'in kurucusu), okul kitapları için yeterince alanı bulunan, uygun fiyatlı ve kullanışlı bir çanta tasarlıyor. Kånken, 1978'de tanıtılıyor ve bir süre sonra sırt ağrılarında azalma olduğu görülüyor. Birkaç sene sonra Kånken'in 40. yıldönümü kutlanacak. Bu süre zarfında ise renk ve yeni eklenen birkaç model dışında çanta ile ilgili pek bir değişiklik olmadı. 
Kånken çantaları bir iki senedir bloglarda ve Tumblr'da sıkça görüyordum. Ancak, yurt dışından alışverişlerde gümrük sıkıntısı çekildiği için herhangi bir atakta bulunamamıştım. Geçenlerde yine internette Kånken'lerin satıldığı sitelere bakınırken ilovemykanken.com'u keşfettim. Siteyi açtığımda karşıma çıkan "ücretsiz uluslararası kargo" yazısı ile ilk artıyı verdim. Kışa özel %20 indirim'i gördüğümde ise "tutmayın beni, alıyorum!" dedim. Bu süreçte yaşadığım tek sıkıntı renk konusunda oldu. Çok fazla ve birbirinden güzel rengi bulunuyor Kånken'in. Geldim, gittim ve sonunda "Ochre" renginde Kånken Classic'te karar kılmamla beraber siparişimi verdim. Müşteri hizmetleri son derece ilgili. Tüm sorularıma anında cevap verdiler. Siparişimden bir gün sonra çantam kargoya verildi ve yaklaşık bir hafta sonra elimdeydi. 
Yıllarca kullanabileceğiniz, hatta çocuklarınıza bırakabileceğiniz kalitede bir çanta Kånken. Eğer aklınızda sırt çantası almak var ise, hala kış indirimi devam ederken mutlaka ilovemykanken.com'u ziyaret edin ve Kanken'inizi kapın!
---
Finally, I bought my first Kånken bag which I've been wanting for so long! I still couldn't believe how easy was it to get. Before moving on the shopping process, I want to talk a little bit about the history of Kånken. 
At the end of the 1970s, statistics stated that eight percent of the Swedish population suffered from back pain and this situation was especially seen on younger age groups. Though shoulder bags  were popular at that time, experts believed that  if the load from school books was re-distributed from one shoulder to both shoulders, back pain would lessen and perhaps even disappear. In order to help prevent these back problems, Fjällräven's founder Åke Nordin created a lightweight, basic, durable backpack with plenty of room for all the essentials for a day at school and "Kånken" was introduced in 1978. It's been nearly 40 years since its launch, but during this period the only changes that's been made were new colours and a few new models such as Kånken Big and Kånken Laptop. 
I've been seeing these bags on the blogs and Tumblr for the last two or three years. Since it's a problem to shop from abroad in Turkey because of the customs, I've never made a move to buy a Kånken. Last week I was browsing some websites that sell Kånken bags and I came across with ilovemykanken.com. When I entered the website the first thing that caught my eye was "Fast and Free International Shipping". Then I saw the offer saying "%20 of everything for a limited period only" and I was like "OK, I'm getting it!". The only problem I had was choosing the colour. Kånken comes in so many beautiful colours. Finally, I decided on a Classic Kånken in Ochre. 
Customer service was great. They answered all my questions immediately. I got my bag in a week after I made my order. 
Kånken is a bag that you can use for many years and even leave to your children. If you are thinking about getting a  backpack, I highly recommend you to go to ilovemykanken.com and get your Kånken!

P.S. Çantayı %20 indirimle 54 €'ya aldım, 160 TL' ye denk geldi.


P.P.S. Bir okuyucumun bilgilendirmesi üzerine, yurt dışından çanta alımlarına 2 ay önce ilave gümrük vergisi geldiğini öğrendim. Kendisi de bu nedenle çok yüksek bir fiyat ödemek durumunda kalmış. Kanken'ler artık Türkiye'de de satışa sunulmuş durumda. O nedenle, risk almak istemezseniz Vakkorama, Bilstore, Bey ve Kankenist.com'dan satın alabilirsiniz.

19 comments

  1. Hangi boyu bu klasik mi big mi maxi mi? Ve macbook rahatça sığıyor mu o hangi boyda?

    ReplyDelete
  2. Ah klasik demişsin zaten :) Umarım tekrar yazmaya başlarsın blogunu okumak eğlenceliydi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet klasik ve bendeki 13 inç Macbook rahatça sğıyor:) Teşekkür ederim yorumunuz için, en kısa zamanda yeniden yazmaya başlıyorum!:)

      Delete
  3. merhaba bende pazartesi günü ilovemykanken.com dan çanta sipariş ettim fakat 2 gündür herhangi bir dönüş olmadı. sadece işlem anında ödeme maili geldi. sizin nasıl olmuştu acaba ? ya gelmezse diye korkuyorum :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba Aylin Hanım, benim adres bilgisi kısmında birkaç sorum olmuştu ve hemen cevap vermişlerdi. Sizinki gibi bana da siparişimden sonra bir ödeme maili geldi ve bir hafta sonra da çanta ulaştı elime. Sipariş kodumla sanırım PTT Kargo Takipten kargonun durumunu öğrenebilmiştim. PTT'ye ulaştığını öğrendiğimde ise dayanamayıp gidip kendim teslim almıştım:D Bir sorun çıkacağını sanmıyorum ama 10 gün içinde ulaşmazsa mail atın, gerçekten ilgililer:)

      Delete
  4. Teşekkür ederim bana da bir hafta sonunda sapasağlam ulaştı :) sabırsızlık oldu haliyle :)

    ReplyDelete
  5. Ben de uzun zamandir ariyordum. Aldiginiz siteden sectigim rengini getirtmeyi istiyordum ancak euro'dan degil de pound uzerinden fiyatlandirildigini gordum. Siz nasil euro'dan almistiniz? Bilgilendirebilirseniz cok sevinirim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba, sayfanın üst kısmında "Display prices in GBP" kutucuğundan "Euros"u seçtiğinizde fiyatları Euro şeklinde görebilirsiniz. İyi alışverişler :)

      Delete
  6. şey merhaba, ben kendime okul çantası alacağım ve kankenler uzun süreden beri aklımda,ama emin değilim hiç gerçek anlamda görmedim ve kitaplarımı taşır mı bilmiyorum, sonuçta lise hayatım boyunca kullanacağım ve güzel olsun istiyorum, sizce uygun mudur? şimdiden teşekkürleer! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitaplarınızı taşıyacağını düşünüyorum, çünkü başta öğrenciler için yapılmış bir çanta. Ben günlük eşyalarımı taşırken kullanıyorum ve çok rahat olduğunu söyleyebilirim. Bir şans verin bence :)

      Delete
  7. Merhaba İpek Hanım, yazınızda bahsettiğiniz yolu denedim, hem kargo avantajı hem de indirimden dolayı avantajlı görünüyordu; bir hafta sonra beni aradılar ve ürünün gümrükte takıldığı bildirildi. Sadece bir adet ürün almama rağmen takılmasının sebebini de çantalara 2 ay önce gelen ek gümrük vergisi olarak bildirdiler; gümrük vergisi olmadan almak kaçak alıma giriyormuş artık; tabi KDV de ödemiyormuşuz... Tabi çantayı daha uygun alıyorum diye sevinirken 400 TL'den fazlaya mal oldu bana.. Şikayet etmek için yazmıyorum, yanlış anlamayın ama gümrük prosedürlerinden dolayı iş biraz şans gibi görünüyor. Bir arkadaşım kankenist.com'dan aldı; Türkiye distribütörünün sitesi; 289 TL ve ücretsiz kargoyla geldi; yine Bilstore, Vakkorama da satılıyor şu an diye biliyorum. O yüzden benim önerim benim yaşadığım şanssızlıkla karşılaşıp şok olmaktansa, birazcık fazla verin; risksiz başınız ağrımadan alın. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba Levent Bey, bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Büyük şanssızlık olmuş sizin için. Yeni prosedürler ile ilgili bir bilgim yoktu, birçok kişi aynı yerden sorunsuz şekilde almıştı. Ben çantamı aldığım zaman maalesef Türkiye'de satılmıyordu, ben de bir riske girerek almıştım ve çok memnun kaldım. İlave gümrük vergisi durumunu şimdi not düşeceğim yazıya. İyi günler dilerim.

      Delete
  8. Ipek Hanım,
    Ben Mayıs 6, 2016'da sipariş verdim henüz gelmedi. International tracking sayfasından kontrol ettiğimde postam Russian Federation'da görünüyor. Kendilerine mail attım ama hala cevap gelmedi. Moralim çok bozuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba Erhan Bey, mailiniz spam'e düşmüş olabilir. Bence yeniden mail atın, çünkü ben mail attığımda ertesi gün cevap vermişlerdi. Güvenilir bir site, o konuda şüpheniz olmasın. Ben kendiminkini aldıktan sonra arkadaşlarımdan da alanlar oldu ve bir problem yaşamadılar. Dediğim gibi siz yine Order ID'niz ile bir mail atın kendilerine. Gümrükte bir sorun çıkmazsa (çantalara gelen gümrük vergisinden dolayı), tahminen bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta elinize ulaşacaktır.

      Delete
    2. Siparişiniz elinize ulaştı mı? Eğer ulaştıysa gümrükte bir sorun çıktı mı acaba? Bilgilendirirseniz sevinirim.

      Delete
  9. merhaba acaba almış olduğunuz kankenin tam rengi ne olarak geçiyor , sarısı bundan daha açık gibi geldide bana sacma bi soru oldu kusura bakmayın

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba, benimkinin rengi "Ochre" olarak geçiyor. Bir de dediğiniz "Warm Yellow" var, ancak o çok parlak bir sarı evet.
      İyi günler dilerim :)

      Delete

Back to Top