Bayanlar baylar, Bookdepository.com'u belki daha önce duydunuz, belki de şu anda varlığından yeni haberdar oluyorsunuz. Ben ise ismini bir kaç kez duymama rağmen, Türkiye'ye ücretsiz kargo olaylarından habersizdim. Kargoyu geçtim, gümrük olayları yüzünden yurt dışından sipariş vermeye hep çekinirdim. Bookdepository.com tüm bu sıkıntılarımı yok etti. Kitapları tedarik ettikçe parça parça kargoya verdikleri için gümrük sıkıntısı ortadan kalkıyor. İstediğiniz tüm kitapları bulabiliyorsunuz, hem de farklı kapak seçenekleriyle. Onu da sepete at, bunu da sepete at derken bir bakıyorsunuz toplam bedel uçmuş gitmiş. Sonra içiniz acıyarak ve bir sonrakine diyerek elemeler yapıyorsunuz... 
Kargo, sorunsuz bir şekilde 10 iş günü sonra elime ulaşmaya başladı. Her kargo ayrı bir sevinç kaynağı oldu benim için. Hele yolladıkları ayraçlar yok mu! Tadından yenmez. 
Gelelim aldıklarıma;

My Ideal Bookshelf by Thessaly La Force (Editor), Jane Mount (Illustrator): Hep başka insanların neler okuduklarını, favori kitaplarını merak ederim. My Ideal Bookshelf'te Patti Smith, Judd Apatow, Malcolm Gladwell gibi belli başlı kültürel ikonlar, bir şekilde hayatlarına dokunarak kendilerini etkilemiş kitapları paylaşıyor. Kitap sırtlarının renkli illüstrasyonları ve katkıda bulunanların ilk ağızdan yorumları ile My Ideal Shelf, harika bir "coffee table" kitabı.



Steal Like An Artist by Austin Kleon : "Zeki olmanıza gerek yok, sadece kendiniz olun" diyor Austin Kleon. İçimizdeki yaratıcılığı ortaya çıkarmanın ipuçlarını sunuyor kendisi. Aldıklarım içerisinde ilk bu kitabı okudum. Eğlenceli ve gerçekten ilham verici. Bir sonraki kitabı "Show Your Work!" de alınacaklar listemde.


Girlboss by Sophia Amoruso : Herkes bu kitaptan bahsediyor! Nasty Gal'in kurucusu ve CEO'su Sophia Amoruso'nun yaşam öyküsünün anlatıldığı Girlboss için aslında güçlü bir kadın olma rehberi de diyebiliriz.


The Virgin Suicides by Jeffrey Eugenides : Hepsi güzel ve eksantrik beş kızkardeş bir yıl içerisinde teker teker intihar eder. Olayları uzaktan gözlemleyen mahallenin delikanlıları ise  bu ailenin ölümcül melankolisinin gizemini çözmeye çalışır.
Sofia Coppola tarafından sinemaya uyarlanan kitap, modern klasiklerden biri haline geldi. Filmi izlediğimden beri kitabını okumak istiyordum.

All My Friends Are Superheroes by Andrew Kaufman : Zevkine güvendiğim blogger adaşım DizzyTea'nin Instagram sayfasında görmem sonucu almaya karar verdim bu kitabı:)
Henüz başlarındayım. Farklı bir anlatımı var. Amelie tarzı bir film izliyormuşum gibi hissediyorum okurken. Nasıl ilerleyecek merak ediyorum.


Cheerful Weather For The Wedding by Julia Strachey : Türkiye'de bulmanın imkansız olduğu bir kitap. Filmini izlediğim günden beri her yerde arıyordum deliler gibi. Düğün gününde büyük bir hata yapmak üzere olduğunun farkında genç bir kız Dolly'i konu alan acı tatlı bir hikaye. Filmdeki belirsizlikleri kitabı ile çözmek için sabırsızlanıyorum.

The Lemon Grove By Helen Walsh : Jenn ve eşi her yaz olduğu gibi Deia'ya giderler, fakat bu yaz yaşayacakları olaylar ile hayatları eskisi gibi olmayacaktır. Konusuna bakarsak deniz kenarında okumak için ideal kitaplardan biri gibi gözüküyor. 


Vee ayraçlar... 



1 comment

  1. <3 Buradan haberim vardı ama ilk iki kitabında çok gözüm kaldı, Steal Like an Artist'i sanırım ben de alıyorum bu ay. *throws away credit cards*

    ReplyDelete

Back to Top