Pancake



Her şey en iyi arkadaşım Hande'nin kahvaltıda pancake istemesiyle başlamıştı. Uyandım, internette pancake tariflerini araştırdım ve en basit gözüken tarifi denedim. Daha ilk denemem ile "Ben bir kafe açsam, pancakeler yapsam" gibi hayallere daldım. O gün bugündür evde yemek adına yaptığım tek şey pancake oldu.
Canınız tatlı bir şey çektiğinde 10 dakikada yapabileceğiniz, herkesin damak zevkine göre şekillendirebileceği, özellikle yanında filtre kahve de varsa tadından yenmeyecek süper bir tatlı. İşte malzemeler;


Aşağıdaki malzemelerden 8 - 9 tane pancake çıkıyor. Ben genelde yarım ölçü kullanıyorum.

1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yumurta
Yarım paket hamur kabartma tozu
1 çay kaşığı şekerli vanilin

Bütün malzemeleri bir kaba koyup iyice çırpıyorum. Ardından çok az bir miktar margarin ile tavayı yağlıyorum. Ocağı en kısıkta yaktıktan sonra bir kepçe yardımı ile karışımı tavaya döküyorum. Pancake, göz göz olmaya başlayınca silikon bir spatula ile ters yüz ediyorum. Bu arada o ilk pancake asla pürüzsüz, hamburger ekmeği kıvamında olmuyor. İkinciden sonra harikalar yaratmaya başlıyorsunuz:) Gönül isterdi ki akçaağaç şurubu ile şenlendirelim pancake'imizi fakat, Türkiye'de 56 TL'ya satılıyor. Kanada'dan gelecek bir tandığınız yoksa ya da "parası neyse veririz" diyenlerden değilseniz Nutella imdadınıza yetişecektir. Muz, frambuaz, çilek ve yaban mersini de çok yakışıyor yanına. Biraz da pudra şekeri ektiniz mi üzerine tamamdır.


2 comments

  1. Ah Pancake'ler ah!!! Rejimde birinci ayımı tamamlarken, ağzıma ne beyaz un, ne şeker sürmedim, ama en çok da pancake yemeyi özledim (Günde üç öğün yediğim olmuştur, o kadar severim.) Doktorum izin verdiği an, sırf bir adet bile olsa hazırlayacağım kendime :) Eline sağlık! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teşekkür ederim Eylül! Rejim yapanlar için talihsiz bir yazı oldu bu evet :/ Umarım kendini ödüllendireceğin o gün en kısa zamanda gelir! :)

      Delete

Back to Top