Tel Pano // DIY


İlk DIY yazım ile karşınızdayım bugün! Bu tel panolardan hep Pinterest'te ve bloglarda görürdüm. Aklımda hiç kendim yapayım diye bir fikir yoktu açıkçası. Satıldığı yerleri araştırdım ve hiçbir yerde (İstanbul'da) bulamadım. Sonra baktım insanlar kendileri yapıyorlar, o zaman DIY yazılarını okuyup, bir iki video izledim. Yurt dışındaki arkadaşların yapı marketlerinde bu çitler hazır pano ölçülerinde ve beyaz renkte satıldığı için sadece tazelemek için üzerine iki fıs boya sıkıyorlar. Anlayacağınız üzere, bu DIY sürecinde beni tek uğraştıran şey bu teli bulmak oldu. Koçtaş'larda ürünleri sergilemek için kullanıyorlar bu panolardan. Çalışanlardan birine sordum ve kendisi bu tel panoların kendilerine hazır geldiğini, mağazalarda bulamayacağımı söyledi ve nalburlara bakmamı tavsiye etti. Daha sonra mahalle arasındaki bir nalburun önünden geçerken büyük rulolar halinde yeşil çitler çarptı gözüme ve hazine görmüş gibi sevinip hemen saldırdım. İstediğiniz ölçüde kesip size veriyorlar. Metresi 8 TL. Beyaz yağlı boya da 7 TL. Ben, en 70 cm, boy 60 cm ölçülerinde aldım. Urban Outfitters'ta şu anda 80 Euro'ya satılan bu panonun maliyeti 12 TL'ye gelmiş oldu bana. İşçiliği ise babama ait :) Önce teli zımparaladı ve boyanın ilk katını sürüp kurumaya bıraktı. Ertesi gün tekrar zımpara yapıp ikinci kat boyayı sürdü.  
Odanızın ya da evinizin herhangi bir bölümünde dekorasyon değişikliği yapmayı düşünüyorsanız mutlaka bu panodan yapın derim. Fotoğraflarınızı sergilemek, takılarınızı asmak, vs. için harika bir yöntem. Resimlerinizi tutturmak için kullanacağınız ataşları bakır ya da altın rengi bir spreyle boyayıp ekstra bir dokunuş da yapabilirsiniz.
---
Here I am with my first ever DIY post! I always came across with these wire boards all over Pinterest and blogs, but never thought of making one on my own. I looked for stores where I could buy it and couldn't find anywhere in Istanbul. Then I started to read some DIY posts and watched a few videos. For you fellas who live in The US or in The UK, it'll be easy finding these wire mesh panels already in white and in the right sizes. I went to one of the popular construction markets in Istanbul, but unfortunately they don't sell them. One guy from the staff there told me that I could look at hardware shops and like he said while I was passing by a little hardware shop in my neighboorhood, I saw some big rolled green fences. It was like a treasure hunt!:) I got them cut to 60x70 cm and also bought a small can of white oil paint. My father did the whole painting part. First, he rubbed the wires with emery, applied the first coat of paint and let it dry. The next day, he repeated the same process. These wire mesh boards are sold for 80 Euros in Urban Outfitters now. "DIY" costed me only 12 TL.
If you are thinking about making some interior changes in your bedroom or in any part of your house, I definitely recommend you doing a board like this. It's such a great way to display your photos, hang your necklaces and sunglasses, etc. You can also paint the pins with a gold or copper spray to add a different touch.



15 comments

  1. Çok beğendim, süper bir fikir bu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teşekkür ederiim! Eğer siz de denerseniz, paylaşın benimle fotoğraf :)

      Delete
  2. Nasıl da ferah, sade ve işlevsel bir şey yaratmışsın! Tebrik ederim, arasan çıkmaz böyle güzeli. Ben de senden ilham alarak, yazın balkonuma kurmak istedim böyle bir tel duvarı, kocaman bir begonvilim var ve onu nereye sardıracağımı şaşırdım, bu tellerde sarmaşık ve küçük ampuller de olur sanki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teşekkür ederiim Eylül, beğendiğine çok sevindim! Balkonda da kullanmak güzel fikir evet. Hele akşam sadece o ışıkları yakıp oturmak çok keyifli olur eminim. Benim telimde de o ampullerden var. Üzerine beyaz toplardan taktım, fakat toplar ışığı epeyce engelliyor:/ Karanlıkta daha güzel duruyor. Sen de yaparsan bunlardan mutlaka paylaş fotoğrafını :)

      Delete
  3. çok zarif ve de hayat kurtarır bir şey çıkmış ortaya. Eline sağlık :))

    ReplyDelete
  4. müthiş... bayıldım. hele satış fiyatı ve sana maliyeti !!! hem el emeği olunca manevi değeri de büyük değil mi? babacığının da ellerine sağlık. çok dekoratif ve kullanışlı.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teşekkür ederiiiz! Bu kadar ucuza mal olan bir şeyi nasıl o fiyata satıyorlar ve insanlar da alıyor bilmem :/ Yaşasın DIY! :D

      Delete
  5. iyi günler, ürünün satıldığı bi yer hala yok mu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba, Lica Concept isimli online mağazada satılıyor şu anda bu panolardan.
      Aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:
      http://licaconcept.com/altin-karo-pano
      http://licaconcept.com/karo-pano

      İyi günler :)

      Delete
  6. Aylardir ariyorum ev ideada buldum ancak 75tl ve istedigim olcu degil bu yazi can kurtardi😄tesekkurler

    ReplyDelete
  7. Yaaaa beni benm için büyük bi masraftan kurtardıbız tesadüfen gördüm 🙏🏻Minnettarım

    ReplyDelete

Back to Top